Je mandje
een foto van de kelder waar alle craft bieren & natuurwijn wordt opgeslagen

Hoe bewaar ik best mijn craft bier?

Craft bier bewaren: het lijkt voor sommigen niet zo belangrijk, maar hoe je bier bewaart kan de smaak ervan enorm beïnvloeden.

Net zoals natuurwijn bewaar je craft bier daarom best in een donkere en koele ruimte met een gemiddelde vochtigheid. De bieren in de koelkast bewaren, is echter niet ‘t beste plan: in een frigo is het vaak té koud en dat heeft een negatief effect op het rijpingsproces.

Kurk of kroonkurk: zo bewaar je jouw flessen​

Bieren met een kroonkurk bewaar je steeds rechtopstaand. Zeker wanneer het bier wat gistresten of droesem bevat. De gist kan op die manier naar de bodem van de fles zinken (en daar blijven rusten), met een mooi helder bier als resultaat.

Bieren met een kurk, zoals bijvoorbeeld Oude Geuze, bewaar je altijd liggend om te vermijden dat de kurk uitdroogt en het bier oxideert. En geoxideerd bier smaakt naar karton, just sayin’. Denk er wel aan om deze flessen voor het ontkurken op tijd rechtop te zetten zodat de gistresten rustig naar de bodem kunnen zakken.

Bewaarduur van craft bieren

Donkere bieren kan je ‘t langst bewaren, zolang je blijft rekening houden met de temperatuur en (het gebrek aan) licht. Maar lichte bieren, zoals IPA’s bijvoorbeeld, verliezen op kortere termijn hun smaak. Dit komt doordat de hoparoma’s in lichtere bieren gemakkelijker vervliegen. 

Daarom worden veel van deze bieren vaak afgevuld in blik in plaats van gebotteld, net zoals de meeste van de bieren die we verkopen bij Craft Club. Het gebrek aan zonlicht vertraagt het verouderingsproces van de bieren en garandeert een topkwaliteit op langere termijn.

Hoe we onze bieren bewaren bij Craft Club

Onze kelder is heilig, net zoals de kwaliteit van onze dranken die we verkopen. Daarom monitoren we dagelijks de condities in ons ondergronds walhalla: de luchtvochtigheid houden we op peil, al dan niet met een vochtvreter, maar we zorgen ook voor zo weinig mogelijk lichtinval. We kozen bovendien ook bewust voor vele craft bieren op blik, gezien het de bewaargarantie van onze dranken aanzienlijk verhoogd.

gratis verzending

voor alle bestelingen boven €59

veilige verzending

pakje beschadigd? Geld terug!

100% veilig shoppen

Bancontact / Ideal / PayPal / MasterCard / Visa

Wij gebruiken cookies om je de best mogelijk ervaring mee te geven voor onze website. Door verder te gaan op onze website, ga je akkoord met onze cookie voorwaarden.
Akkoord
Weigeren